Personal /Dinàmica del paisatge i biodiversitat
Camprodon Subirachs, Jordi
Biologia de la conservació
   
jordi.camprodon@ctfc.cat
973 48 1752 (237 - 299 )

Doctor en biologia, naturalista de vocació i especialitzat en zoologia de vertebrats, ecologia animal i biologia de la conservació.

Desenvolupa l'activitat professional al CTFC i al Grup de Recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La seva activitat professional se centra en la recerca, gestió i transferència de coneixements sobre la interacció entre la conservació de la biodiversitat i la gestió dels sistemes ecològics. Treballa en especies amenaçades de flora i fauna, en l'ús de bioindicadors per a l'avaluació de l'estat de conservació dels ecosistemes i en la presa de decisions de la gestió i planificació ambiental. Els resultats de la recerca i de l'experiència adquirida al llarg de tota una vida li permeten aplicar els coneixements en la integració de mesures de conservació de la biodiversitat compatibles amb l'ús dels recursos naturals i la percepció social (en especial en el sector forestal) i en la restauració d'hàbitats forestals i fluvials. Completa la seva activitat professional amb la docència en zoologia i biologia de la conservació a Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Améztegui A., Gil-Tena A., Faus J., Piqué, M., Brotons, Ll., Camprodon J. 2017. Bird community response in mountain pine forests of the Pyrenees managed under a shelterwood system. Forest Ecology and Management. In press.

Camprodon J., Faus J., Salvanyà J., Soler-Zurita J., Romero, J. 2015. L.Suitability of poplar plantations for a specialist cavity-nesting bird, the Lesser Spotted Woodpecker Dendrocopos minor, in a Mediterranean landscape mosaic context. Acta Ornithologica: 50 (2): 157-169.

Camprodon J. 2008. Elementos biológicos a tener en cuenta en la planificación forestal a escala de rodal y de. Cuad. Soc. Esp. Cienc. For.27, pp.79-86. ISSN 1575-2410.

Camprodon, J., Salvanyà, J. & Soler-Zurita, J. 2008. The abundance and suitability of tree cavities and their impact on hole-nesting bird populations in beech forests of the NE Iberian Peninsula. Acta Ornitológica. 43 (1), pp.17-31. ISSN 0001-6454.

Camprodon J., Brotons Ll. 2006. Effects of undergrowth clearing on bird communities of Northwestern Mediterranean coppice Holm oak forests. Forest Ecology and Management. 221: 72-82. ISSN 0378-1127.

Camprodon J., 2014. Título: Ecologia i conservació dels ocells forestals. Un manual de gestió de la biodiversitat en boscos catalans. CTFC & Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. 223 p. ISBN 978-84-895-9366-0

Ménoni, E., Favre-Ayala, V., Cantegrel, R., Revenga, J., Camprodon, J., Garcia, D., Campion, D. & Riba. 2012. Réflexion technique pour la prise en compte du Grand tétras dans la gestion forestière pyrénéenne. FORESPIR, Union Européenne, DREAL-Midi-Pyrénées. Toulouse.

Camprodon; J. Plana; E.2007. Conservación de la biodiversidad, fauna vertebrada y gestión forestal. Edicions Universitat de Barcelona. ISBN 848338275X. 

Subscriu-te
al nostre newsletter
Dona't d'alta al nostre newsletter i podràs seguir de primera mà totes les novetats del CTFC.